Narcos

Pijlers

Colours of Nature is als coöperatie inmiddels al ruim 14 jaar een officieel begrip. Aan de basis van ons succes ligt een stevig fundament van onze pijlers: duurzaamheid, unieke samenwerking, assortimentsstrategie, grote partijen, flexibel & snel, service en kwaliteit.

DE MEEST DUURZAME GERBERA TER WERELDWORDT DOOR ONS GEKWEEKT

Door het hoge aantal bloemen per m2, gebruiken wij per gerbera het minste water, energie, middelen en meststoffen én stoten wij bij de productie van onze bloemen de minste CO2 uit. Dat maakt onze gerbera’s dus heel klimaatvriendelijk!  De Colours of Nature kwekerijen doen er alles aan om beter en slimmer om te gaan met energie, water en middelengebruik.

Ontdek onze duurzame visie

Servicesnel & persoonlijk

Wij floreren dankzij een goed en persoonlijk contact met de afnemers. De wensen van de klanten staan bij ons voorop! Bij ABC Westland houdt Colours of Nature een dagverse voorraad op peil. Daardoor kunnen wij snel reageren op vragen vanuit de markt. Doordat onze kwekers dichtbij de veiling gevestigd zitten, zijn wij in staat om snel te kunnen schakelen op aanvragen van onze klanten zodat deze ook tijdig bij de klant aangeleverd kunnen worden.

Grote partijen250 miljoen gerbera's

Colours of Nature oogst en verwerkt elk jaar maar liefst 250 miljoen gerbera’s. Met al deze bloemen bevoorraden wij de retailbranche in Europa. Door onze gebundelde krachten en de focus op grote teeltafdelingen behalen we een optimaal productieresultaat. Dit gaat samen met een efficiënter gebruik van arbeid.

kwaliteitde basis van alles

De kwekers van Colours of Nature hebben kwaliteit hoog in het vaandel staan. Om de allerbeste kwaliteit te waarborgen, controleert een vaste kwaliteitsmedewerker dagelijks de bloemen. Met houdbaarheidsproeven in onze eigen uitbloeiruimte zorgen wij ervoor dat de gerbera’s aan de verwachte houdbaarheid voldoen.

Assortiment­sstrategiemaakt ons uniek

Wat Colours of Nature misschien nog het meest uniek maakt, is de samenwerking op het vlak van de assortimentsverdeling. In het verleden had elke gerberakweker minstens 50 rassen op de kwekerij staan. Dit droeg niet bij aan de efficiëntie van de productie en de verwerking.

Dankzij onze intensieve samenwerking kan elke kwekerij zich concentreren op twee of drie grote rassen en kan onze verkoopafdeling toch een breed kleurenpalet aanbieden. Wij kunnen hierdoor veel efficiënter telen en goed inspelen op de wensen en eisen van de afnemers.

Colours of Nature beschikt ook over een aantal (exclusieve) soorten die in samenwerking met veredelaars zijn ontwikkeld. Onze assortimentscommissie bezoekt regelmatig de veredelaars om nieuwe rassen te bekijken. De gekozen noviteiten testen wij op bijvoorbeeld houdbaarheid, productie en kwaliteit. Na deze onderzoeksfase, die meestal een jaar duurt, weten wij of een nieuw ras een toegevoegde waarde is voor onze afnemers en dus voor ons assortiment.

Flexibel & snellogistieke perfectie

In het logistieke traject zijn flexibiliteit en snelheid twee belangrijke factoren. De verkoopafdeling van Colours of Nature doet er alles aan om de klant zo snel en goed mogelijk te bedienen. Ook bij last minute bestellingen en het oplossen van eventuele vraagstukken. De verkoop en de planning zijn centraal georganiseerd en er is altijd direct contact met de kweker.

Colours of Nature werkt met vaste logistieke partners. Zo kunnen wij onze gerbera’s op ieder gewenst moment bij de klant afleveren. Met behulp van tracking & tracing zijn onze producten altijd terug naar de bron te herleiden.

Samenwerking8 leden, 10 locaties, 36ha.

De zes leden van Colours of Nature hebben tien verschillende kwekerijen in beheer, bij elkaar ruim 36 hectare groot. Samen zijn wij de grootste leverancier van Europa. Ons doel is om de klant totaal te ontzorgen op het gebied van gerbera’s. Om dat mogelijk te maken, hebben wij eind 2004 de verkoop en de administratie van alle individuele telers onder één gezamenlijk naam en noemer gebracht.

De kwekers van Colours of Nature hebben geen geheimen voor elkaar en doen er alles aan om ieder bedrijf binnen de coöperatie naar een hoger plan te tillen. We helpen elkaar niet alleen op het gebied van afzet, maar ook als het gaat om de inkoop, het assortiment, duurzaamheid en kwaliteitsverbetering. Ook op het gebied van bedrijfsvergelijking worden alle cijfers naast elkaar gelegd.

Boeketverwerkingthe finishing touch

De gerbera is een sierlijk product, maar ook gevoelig voor transport en handling. Daarom hebben wij dicht bij onze kwekerijen een eigen boeketverwerking. Door onze kennis en ervaring kunnen wij met een minimum aan handelingen een op-en-top, vers product afleveren bij de klant.
Al jaren beleveren wij via onze partners diverse supermarkten in heel Europa met door ons geproduceerde winkelconcepten. Inmiddels vinden jaarlijks op deze manier al meer dan 5 miljoen boeketten de kortste weg naar de consument.

succesvol samenwerkenal meer dan 14 jaar

Follow us