Narcos

Duurzaamheid

Wij zijn de meest milieuvriendelijke gerbera kweker ter wereld. Dit is nogal een statement, maar toch durven we dit te claimen. Onze kwekerijen doen er alles aan om beter en slimmer om te gaan met onder andere energie, water en CO2. Maar we doen nog meer!

Klimaatvriendelijke bloem

Wij hebben, ten opzichte van anderen, namelijk de laagste CO2 uitstoot per bloem. Verwarming en verlichting in de kas én de teeltwijze van een bloem hebben invloed op de CO2 uitstoot. Alle bloemen stoten CO2 uit, de één wat meer dan de ander en dit belast het klimaat. Door ons grote teeltoppervlak en het feit dat wij zeer grote partijen per bloemenras kweken, zorgen we ervoor dat onze gerbera’s de laagst mogelijke CO2 uitstoot hebben. Over CO2 gesproken… dit nemen wij als restproduct af bij OCAP. Onze planten nemen de CO2 op en zetten dit zelf om in zuurstof! Wij helpen de planten vervolgens om vitaal te blijven, dit doen we door een beetje meststof met water te geven. Het water wat de plant niet gebruikt, wordt opgevangen en slaan we op. Nadat dit ontsmet is, kunnen we het weer hergebruiken. Op deze manier maken we optimaal gebruik van water en is er geen waterafval.

Transparantie
in wat we doen

De milieu-, kwaliteits- en sociale aspecten van Colours of Nature wordt zichtbaar door onze behaalde certificaten. MPS-A zorgt voor transparantie in ons meststof-, gewasbescherming gebruik, energie en afval. MPS-SQ, GRASP en MPS-GAP tonen aan dat wij een goed sociaal klimaat en arbeidsomstandigheden bieden én dat we met een kwaliteitsmanagementsysteem werken. MPS-Product Proof geeft een duidelijke garantie dat we met de juiste, toegestane gewasbeschermingsmiddelen voor gerbera’s werken. Maar hier stopt het niet bij. Ook op klantniveau hebben wij certificaten, zoals Walmart, Sedex en Chain of Custody (COC).

bar-icons

Enorme
energiebesparing

Op alle Colours of Nature kwekerijen is er een warmtekrachtkoppeling (WKK) aanwezig. Hiermee kunnen we zelf warmte en elektriciteit opwekken en inzetten op de juiste momenten. Ook zijn we afnemer van de aardwarmtebron in De Lier en op alle kwekerijen wordt er een energiedoek gebruikt. Het voordeel hiervan? Er blijft meer warmte in de kassen, wat zorgt voor een enorme energiebesparing.

Biologische
bestrijders

Witte vlieg, trips, spint, mineervlieg en mijten worden al jaren zoveel mogelijk biologisch bestreden. De bestrijding is steeds beter biologisch toepasbaar door het aantal verschillende bestrijders en door de juiste toepassing van gewasbeschermingsmiddelen.

Duurzame
verpakking

Samenwerken zit in ons DNA en daarom is het voor ons geen uitzondering om samen met een klant na te denken over een concept of een verpakking. In nauwe samenwerking met een klant hebben wij daarom een duurzame bloemenhoes ontwikkelt. Bent u geïnteresseerd in een dergelijke samenwerking? Er is zoveel mogelijk! Neem contact met ons op.

Duurzaam samenwerkenal meer dan 14 jaar

Follow us